Szkoła Zdrowia Michaiła Sowietowa Część 7, Sowietow Michaił
Siódma część Szkoły Zdrowia Michaiła Sowietowa jest zwieńczeniem publikacji cyklu wykładów popularnego rosyjskiego lekarza naturopaty. Stanowi addendum, w którym autor porusza kwestie nieomówione na łamach książek serii Szkoła Zdrowia oraz kwestie przedstawione pobieżnie.
Część 7 zawiera:
– rola aktywności fizycznej i jej wpływ na zdrowie,
– trzy podstawowe etapy po przejściu na surową dietę,
– wpływ termicznie przetworzonej żywności na oczyszczanie organizmu,
– o wątrobie,
– spory wokół termicznie przetworzonej żywności,
– ważny temat: woda,
– o skórze po raz kolejny,
– o naczyniach krwionośnych oraz układzie limfatycznym,
– laksatywy
– sól,
– posty, procedury hartujące i sauny aktywują proces oczyszczenia ze złogów solnych,
– wpływ odżywiania na oczy i wzrok,
– o skurczach mięśni,
– sen oraz jego znaczenie dla organizmu,
– o niedoborach witamin i składników odżywczych,
– nasycenie – różnica w spożywaniu produktów surowych a termicznie obrobionych,
– produkty fermentowane,
– psychologiczne uzależnienie od jedzenia.
Opis
Siódma część Szkoły Zdrowia Michaiła Sowietowa jest zwieńczeniem publikacji cyklu wykładów popularnego rosyjskiego lekarza naturopaty. Stanowi addendum, w którym autor porusza kwestie nieomówione na łamach książek serii Szkoła Zdrowia oraz kwestie przedstawione pobieżnie.
Część 7 zawiera:
– rola aktywności fizycznej i jej wpływ na zdrowie,
– trzy podstawowe etapy po przejściu na surową dietę,
– wpływ termicznie przetworzonej żywności na oczyszczanie organizmu,
– o wątrobie,
– spory wokół termicznie przetworzonej żywności,
– ważny temat: woda,
– o skórze po raz kolejny,
– o naczyniach krwionośnych oraz układzie limfatycznym,
– laksatywy
– sól,
– posty, procedury hartujące i sauny aktywują proces oczyszczenia ze złogów solnych,
– wpływ odżywiania na oczy i wzrok,
– o skurczach mięśni,
– sen oraz jego znaczenie dla organizmu,
– o niedoborach witamin i składników odżywczych,
– nasycenie – różnica w spożywaniu produktów surowych a termicznie obrobionych,
– produkty fermentowane,
– psychologiczne uzależnienie od jedzenia.
Dodatkowe informacje
Autorzy | Sowietow Michaił |
---|---|
Tytuł | Szkoła Zdrowia Michaiła Sowietowa Część 7 |
Wydawca | AST |
ISBN | 978-83-957821-3-8 |
EAN | 9788395782138 |
Tematyka | Poradniki |