Sushi, Hori Masakazu, Takahashi Kazu

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
• niezbędne narzędzia kuchenne
• podstawowe składniki sushi
• sposoby przygotowywania ryżu
• filetowanie i krojenie ryb
• przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
• techniki rolowania sushi
• ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi

Kategoria:

Opis

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
• niezbędne narzędzia kuchenne
• podstawowe składniki sushi
• sposoby przygotowywania ryżu
• filetowanie i krojenie ryb
• przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
• techniki rolowania sushi
• ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi

Dodatkowe informacje

Autorzy

Hori Masakazu, Takahashi Kazu

Tytuł

Sushi

Wydawca

RM

ISBN

978-83-8151-505-4

EAN

9788381515054

Tematyka

Kuchnia Diety