Słownik gastronomiczny polsko-norweski norwesko-polski, Gut Dawid, Petryk Marta

Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych.

Słownik jest dwukierunkowy: polsko-norweski oraz norwesko-polski. Duża część haseł posiada liczne przykłady użycia. Publikacja może być pomocna dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i tematyką gastronomiczną.

Wśród haseł w części norwesko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.

Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.

Kategoria:

Opis

Słownik zawiera zbiór starannie wyselekcjonowanych haseł, obejmując terminy oraz zwroty związane z przygotowaniem posiłków i działaniem lokali gastronomicznych.

Słownik jest dwukierunkowy: polsko-norweski oraz norwesko-polski. Duża część haseł posiada liczne przykłady użycia. Publikacja może być pomocna dla pracowników barów, restauracji, kawiarni lub dla każdego, kto interesuje się gotowaniem i tematyką gastronomiczną.

Wśród haseł w części norwesko-polskiej znajdują się także najpopularniejsze dania regionalnej kuchni, które przetłumaczono w sposób opisowy.

Słownik uzupełniają rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym oraz klientów restauracji.

Dodatkowe informacje

Autorzy

Gut Dawid, Petryk Marta

Tytuł

Słownik gastronomiczny polsko-norweski norwesko-polski

Wydawca

Level Trading

ISBN

978-83-8076-005-9

EAN

9788380760059

Tematyka

Słownik