Niski indeks glikemiczny, Lewandowska Agata

Ogranicz ilość cukrów prostych w diecie – odżywiaj się zdrowo!

Dieta o niskim indeksie glikemicznym promuje sięganie po takie produkty, po których spożyciu nie wzrasta gwałtownie poziom glukozy. Dzięki temu unikamy napadów wilczego głodu, a uczucie sytości towarzyszy nam długo.
Autorka w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest indeks glikemiczny (IG) produktu, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to doskonały sposób odżywiania nie tylko dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką. Oprócz wskazówek i porad w książce znajdziesz także tabelę produktów o niskim, średnim i wysokim IG oraz blisko 100 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski – wszystkie niskocukrowe, smaczne i łatwe do przygotowania.

Pamiętaj – w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko… jej nazwa.

Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek. Diecie regulującej poziom glukozy we krwi poświęciła kilka poradników: Detoks cukrowy, Wypieki dla diabetyków, Ciasta i desery dla diabetyków.

Kategoria:

Opis

Ogranicz ilość cukrów prostych w diecie – odżywiaj się zdrowo!

Dieta o niskim indeksie glikemicznym promuje sięganie po takie produkty, po których spożyciu nie wzrasta gwałtownie poziom glukozy. Dzięki temu unikamy napadów wilczego głodu, a uczucie sytości towarzyszy nam długo.
Autorka w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest indeks glikemiczny (IG) produktu, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to doskonały sposób odżywiania nie tylko dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką. Oprócz wskazówek i porad w książce znajdziesz także tabelę produktów o niskim, średnim i wysokim IG oraz blisko 100 przepisów na dania główne, śniadania, sałatki, koktajle, zupy, desery i przekąski – wszystkie niskocukrowe, smaczne i łatwe do przygotowania.

Pamiętaj – w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko… jej nazwa.

Agata Lewandowska – dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z psychodietetyki na SPWS Uniwersytecie Humanistycznospołecznym. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia oraz wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka wielu książek. Diecie regulującej poziom glukozy we krwi poświęciła kilka poradników: Detoks cukrowy, Wypieki dla diabetyków, Ciasta i desery dla diabetyków.

Dodatkowe informacje

Autorzy

Lewandowska Agata

Tytuł

Niski indeks glikemiczny

Wydawca

RM

ISBN

978-83-8151-496-5

EAN

9788381514965

Tematyka

Kuchnia Diety