Farby, klocki i bajki już były? Waszym dzieciom się nudzi? Proponujemy wspólne gotowanie. Jak razem z dziećmi przygotować pyszne posiłki podpowie Agnieszka Górska.

Do księgarń właśnie trafiły dwie nowe książki autorki bestsellerowych książek kucharskich dla najmłodszych.

Dzieci też gotują

Dzieci też gotują, to pozycja dzięki której dzieci poznają podstawy sztuki kulinarnej. Książka została pomyślana jak stojący kalendarz, dzięki czemu każdy z przepisów widoczny jest w całości. Dodatkowo każde z dań poza tradycyjną listą składników, opisane zostało stopniem trudności, przybliżonym czasem wykonania, wykazem akcesoriów, które przydadzą się do przyrządzenia potrawy i podpowiedziami. W książce znajdziemy 61 przepisów podzielonych na dania: na ciepło, na zimno i na słodko.

Interesującą częścią publikacji jest część poświęcona dekorowaniu stołu na rożne okazje, a także praktyczny słowniczek obrazkowy, który zilustruje podstawowe i przydatne czynności kulinarne. Autorką ilustracji jest Marianna Oklejak.

Dzieci gotują. WEGE

Dla dzieci i rodziców, którzy wspólnie chcą poznawać kuchnię roślinną, proponujemy Dzieci gotują. WEGE. Agnieszka Górska zebrała w książce 32 przepisy. a w rolach głównych występują tu: mleko roślinne, ser tofu, surowe płatki drożdżowe i wielu innych nieoczywistych bohaterów. Pełne warzyw i owoców dania zostały podzielone na kategorie takie jak: Wilczy apetyt, Pomiędzy…, Słodkie chwile. Przepisy prezentowane są w przystępny sposób, a dzięki ilustrowany “krok po kroku” sprawia, że potrawy nie mogą się nie udać. Dodatkowym ułatwieniem jest wykaz niezbędnych akcesoriów kuchennych i składników poszczególnych dań.

Źródło: wydawnictwo Demart

5 Shares:
Może zainteresować Cię także